woensdag 9 februari 2011

Op stap met BANCNOTES FROM HELL

Vandaag zijn wij weer op stap gegaan met de Rituelenkar. We hebben een workshop gegeven bij de OBA Reigersbos. Dat was een behoorlijk eind fietsen vanaf het atelier. Vooral ook omdat wij, heel stom, dachten dat wij bij de OBA Bijlmer moesten zijn.......Terwijl wij de workshop binnen gaven en onze kar trouw buiten wachtte, zag ik een vrouw een bancnote from hell uit één van de laatjes halen. Toen wij naar buiten kwamen vroeg zij of ze het geld mocht houden? 'Uiteraard' was ons antwoord, maar in ruil voor uw ritueel. Zij beweerde geen ritueel te hebben, maar vroeg of zij ons mocht interviewen voor het psychiatrisch dagblad. We hebben toegezegd voor de opening 14 mei. Ben benieuwd of ze komt.

Een bancnote from hell wordt door de Chinezen gebruikt als iemand overlijdt. Hun geesten gaan dan naar het hiernamaals, waar zij doorleven en hetzelfde soort dingen doen als wij hier op deze aardkloot; eten, drinken etc. Hier moet uiteraard ook voor worden betaald en dan komen deze biljetten goed van pas.
Het woord 'hell' is hoogstwaarschijnlijk geïntroduceerd (bron internet) door missionarissen, die de ongelovigen voorhielden dat ze allemaal naar de 'hell' zouden gaan. De Chinezen hebben het woord overgenomen als zijnde het hiernamaals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten