woensdag 13 oktober 2010

Mattenklopper

Vandaag kwam het woord mattenklopper op ons pad.

In Suriname krijg je een ring met het symbool van een mattenklopper van een geliefd persoon, uit vriendschap of liefde. Deze draag je alleen zelf, je mag hem niet aan anderen schenken of door anderen laten dragen. De betekenis houdt in dat de ´mattenklopper´ slechte dingen van je pad wegveegt en waardoor er plaats is voor goede dingen. Je hoort hem altijd te dragen als respect voor de vriendschap.

Hij kan zowel door man als vrouw gedragen worden.

De ring is meestal van goud, maar kan ook van zilver zijn.

De Dagi knot ( dagi knoop) zoals hij heet komt uit west Afrika en geeft de verbondenheid tussen het universum en het leven weer. De drager van de mattenklopper symboliseert zijn/haar verbondenheid met de schepping (schepper)

9 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar waarom keurt de volle evangelie kerk het af van het dragen van een matteklopperring

  BeantwoordenVerwijderen
 3. God staat op de eerste plaats. De mattenklopper is een verzinsel door de mens. God keurt deze verzinsel af. Men zou de ring waarderen boven God zelf. Dat kan niet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe respectloos kun je zijn? Bah voor iemand die geloofd in god heb je wel lefzeg zo respectloos dat respectloose gedrag zal god ook niet goed keuren schaam je diep. Want dan zal god ook verzonnen zijn

   Verwijderen
  2. Heel goeg. Ik geloof helemaäaaal niets.,maar respekeer ieder mens of wezen. Wat voor kleur of wie hij/zij lief heeft gaat niemand iets aan
   Schaam jullie allemaal,om er alleen al over na te denken.😛😛😛

   Verwijderen
 4. misschien dat ze bezitterig zijn en al het goud zelf wilden houden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "De betekenis houdt in dat de ´mattenklopper´ slechte dingen van je pad wegveegt en waardoor er plaats is voor goede dingen."

  Deze betekenis suggereert afgoderij (bijgeloof is ook afgoderij). Want het symbool 'mattenklopper' veegt alle slechte dingen van je pad.

  Christenen geloven dat God en Zijn Geest hun beschermen tegen het kwade als zij trouw zijn en blijven aan God en Zijn geboden.

  Door dit sieraad te dragen geef je dus aan in de toegeschreven kracht van de 'mattenklopper' te geloven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jezus Christus heeft nooit bestaan is een verhaal gestolen uit Kemet Egypte.
  Christus is verzonnen om de zwarten tot slaaf te maken. Feiten

  BeantwoordenVerwijderen